Brexit: прем’єрка Британії проведе 5-годинне кризове засідання уряду

Вівторок, 2 квітня 2019, 13:57

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у вівторок проведе засідання уряду, на якому обговорять результати вчорашніх голосувань у Палаті громад.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

Засідання за планом триватиме п’ять годин і уряд має визначити подальші кроки щодо угоди про Brexit та обговорити можливі альтернативні варіанти.

Британські депутати у понеділок відхилили чотири варіанти, в тому числі в середу можливий ще один раунд попередніх голосувань, щоб визначити, який варіант може набрати більшість голосів.

Не виключено, що 4 квітня Тереза Мей може вчетверте внести на голосування в парламент свою угоду про умови Brexit, яку депутати вже тричі відхиляли.

Барньє: Brexit без угоди з кожним днем все вірогідніший

Лідери країн ЄС у 10 квітня зберуться на екстрений саміт щодо Brexit, щоб остаточно вирішити, що робити з Британією. Якщо до того часу Лондон не затвердить угоду або альтернативу до неї, 12 квітня на Британію очікує "жорсткий" Brexit.

Існує також варіант оголошення дострокових виборів у Британії, для яких знадобиться тривале відтермінування.

Сьогодні на щоденному брифінгу з журналістами у Вестмінстері прес-секретар прем'єр сказав, що Тереза Мей як і раніше виступає проти другого референдуму ЄС "за будь-яких обставин". Він також повторив, що прем'єрка "не готова скасувати статтю 50", тобто скасувати Brexit.

Нагадаємо, минулоого тижня британський парламент відхилив вісім різних пропозицій щодо виходу країни з Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: