Польський євродепутат: Зеленському після виборів корисно врахувати досвід Макрона

Вівторок, 23 квітня 2019, 16:34

Новообраному президенту України Володимиру Зеленському буде корисним досвід президента Франції Еммануеля Макрона у створенні власної партії, вважає депутат Європарламенту від польської владної партії "Право і справедливість" Ришард Чарнецький.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio.

"Це досить рідкісне явище, щоб президент отримав 3/4 голосів підтримки", - сказав Чарнецький.

За його словами, Макрон також був виборчою "несподіванкою", а потім створив власну партію "Республіка, вперед" - La République en marche" (REM).

Даючи оцінку ймовірним векторам зовнішньої політики новообраного українського лідера, Чарнецький виключає можливість повернення курсу в бік Москви.

У Польщі чекають на візит Зеленського

"Навпаки, українське суспільство є одноголосним, голосує обома руками за, оскільки українці працюють у Польщі, Німеччині, тобто на заході Європи. Тому не бачу жодної ймовірності зміни курсу. Що важливе для Польщі, то це збереження європейського курсу. Польща зацікавлена в існуванні буферної зони поміж нею та РФ, а таким буфером є Україна", - переконаний польський євродепутат.

Чарнецький також вважає, що близький до Зеленського олігарх Ігор Коломойський "явно має прозахідну орієнтацію, а не проросійську орієнтацію".

Відповідаючи на запитання щодо діалогу між Польщею і Україною у суперечливих історичних питаннях, депутат сказав: "Сподіваюся, що пан Зеленський, не маючи зобов'язань перед націоналістичними колами, буде проводити більш відкриту політику, це можливість для Польщі, і чи буде Україна її використовувати, ми побачимо", - сказав він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: