Зеленський сказав, що не хоче говорити з Путіним сам на сам - Кваснєвський

П'ятниця, 26 квітня 2019, 18:34

Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що не прагне двосторонньої зустрічі з російським лідером Владіміром Путіним, і буде вести переговори лише в межах "нормандського формату".

Про це розповів екс-президент Польщі Александер Кваснєвський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Зеленський сказав нам, що не хоче говорити з Путіним сам на сам, а розпочати переговори з ним у рамках "нормандського формату", тобто разом з канцлером Німеччини та президентом Франції. Це – слушне рішення, оскільки такий формат становитиме для нього захисну парасольку, адже зустріч з таким політичним хижаком не була б для нього сприятливою", - сказав Кваснєвський.

Зовнішньополітична чернетка для Зеленського: як зміниться шлях України до ЄС та НАТО

Кваснєвський окремо зазначив, що в Україні відбулися чесні та демократичні вибори.

За його словами, Україна задала тренд оригінальності виборчої кампанії, який підхоплять інші.

Днями спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що підтримує прямий діалог лідера президентських перегонів в Україні Володимира Зеленського та президента Росії Владіміра Путіна.

Саміт "нормандської четвірки" з лідерами Німеччини, Франції, України та Росії найближчим часом не планується, сказав 26 квітня глава МЗС України Павло Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: