МЗС Ірану рекомендує визнати Центральне командування США терористичною організацією

Понеділок, 8 квітня 2019, 18:49

МЗС Ірану закликало президента республіки Хассана Рухані визнати Центральне командування США, відповідальне за ведення військових операцій Сполучених Штатів та підтримку військових контактів з військовими Близького Сходу та Центральної Азії, терористичною організацію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву голови МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, опубліковану агентством ISNA.

МЗС Ірану стверджує, що такий крок відповідає закону, спрямованому на боротьбу з порушеннями прав людини Сполученими Штатами, їхніми провокаційними і терористичними актами в регіоні.

США вимагають від ЄС вийти з ядерної угоди з Іраном

Пропозиція іранського дипломата стала відповіддю на дії Сполучених Штатів. У понеділок, 8 квітня, президент США Дональд Трамп оголосив про рішення внести Корпус вартових ісламської революції, елітне іранське військово-політичне формування, у список іноземних терористичних організацій.

Дональд Трамп заявив, що "безпрецедентний крок  США визнає реальність того, що Іран є не тільки державним спонсором тероризму, а й що Корпус вартових ісламської революції бере активну участь, фінансує і пропагує тероризм як інструмент державного управління".

В останні дні іранські посадовці застерігали США від цього кроку, заявляючи, що готові внести у список терористичних організацій американських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: