Клімкін про візит адвоката Трампа: люди хочуть гратися в ігри

Понеділок, 13 травня 2019, 15:00

Голова МЗС України Павло Клімкін не вважає, що Україна стала заручницею США після появи інформації про нібито наміри адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані прибути в Україну для зустрічі із Зеленським.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це міністр заявив журналістам у Брюсселі, де зібрались голови МЗС держав-членів ЄС для відзначення 10-ї річниці Східного партнерства.

"Звичайно, завжди є люди, які хочуть гратися в якісь ігри, не розуміючи ані які правила цих ігор, ані які учасники цих ігор. Це сумно. Але, слухайте, коментувати можливі візити Джуліані як елемент двосторонні відносин – це викликає у мене дуже дружню посмішку", - сказав міністр закордонних справ.

Волкер розповів, про що Трамп розмовляв із Зеленським

Клімкін упевнений, що Україна поки що не стала заручницею майбутніх президентських виборів у США.

"Поки що 100% не стала, але кожен має думати про те, що він робить. Така загроза теоретично є. Практичної я сьогодні не бачу. Якщо ж це станеться – це найгірше, що може відбутися для нашого партнерства і дружби зі Сполученими Штатами", - додав міністр.

Він наголосив, що Україна досягла двопартійного консенсусу у США щодо своєї підтримки і це сьогодні найголовніше. "Ми зобов'язані його підтримувати. Це насправді головне. Те, що у нас завжди було", - додав міністр.

Віце-президент США: Трамп очікує на роботу з адміністрацією Зеленського

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".

Серед таких людей він назвав нардепа Сергія Лещенка. 

Сам Лещенко заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: