В РФ назвали кроком у "правильному напрямку" останнє рішення у Раді Європи

П'ятниця, 17 травня 2019, 11:36

Глава комітету російської Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов назвав "важливим кроком у правильному напрямку" заяву Комітету міністрів Ради Європи про рівні можливості для всіх країн на участь в роботі ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на російське державне агентство ТАСС.

"Це важливий крок у правильному напрямку, який підтверджує наші попередні оцінки необґрунтованості та протиправності попередніх санкційних рішень ПАРЄ щодо російської делегації", - сказав Косачов.

Берлін наполягає, що Росія має залишитися у Раді Європи

"Тепер будемо спостерігати за реакцією на це рішення і подальшими діями з боку ПАРЄ - адже статут для всіх гілок влади в організації єдиний. Час до червневої сесії у керівництва ПАРЄ ще є", - додав він.

Нагадаємо, у п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, у якому стверджують, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Міністри також висловилися за те, щоб делегації всіх держав-членів могли взяти участь у наступній червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів до Європейського суду з прав людини.

Повернення Росії до Ради Європи лобіюють Німеччина, Франція і Нідерланди

Міністри стверджують, що необхідно розробити чітко визначену додаткову процедуру покарання держав-порушниць, яка буде сприятливою для Росії.

Суперечка про членство Росії у Раді Європи триває вже п'ять років. У відповідь на анексію Криму Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) в 2014 році позбавила Росію певних прав, включаючи право голосу.

У відповідь на санкції Москва вирішила більше не надсилати делегацію до ПАРЄ. Крім того, з літа 2017 року Росія більше не сплачує членські внески до Ради Європи.

Детальніше читайте у статті:  "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: