Угорщина допустила витік з конфіденційного засідання Ради ЄС

Середа, 11 грудня 2019, 09:13

Засідання Ради Євросоюзу 10 грудня, присвячене порушенню правових норм Угорщиною, супроводжувалося витоками в Twitter висловлювань, які представники Фінляндії назвали "антисемітськими".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Офіційний представник угорського уряду Золтан Ковач ще на початку засідання публікував у Twitter іронічні коментарі про те, що відбувається, називаючи представників Євросоюзу "оркестром Сороса". В одному з його твітів було розміщене фото приміщення, де проходило засідання. Пізніше Ковач видалив зображення.

"Ми були свідками того, як оркестр Сороса втягує Раду ЄС у свою ідеологічно спрямовану політичну боротьбу. Звинувачуючи Угорщину в порушенні норм права, вони підняли застарілі питання, які вже були вирішені, і продовжують грубо їздити по всіх правилах процедури", - заявив він.

Фінський міністр європейських справ Тітті Туппурайнен, коментуючи поведінку Ковача, назвала його "твіти" "антисемітськими", попередивши, що порушення конфіденційності засідання є серйозною справою. Фінляндія нині очолює Раду ЄС.

Скандал у парламенті Угорщини: депутати зчепилися під час виступу Орбана

Парламент Угорщини ухвалив у вівторок низку законопроєктів, що обмежують, на думку критиків, незалежність судів і можливість протестів у будівлі парламенту. Відповідно до одного з них, який опозиція охрестила "законом намордника", голова парламенту отримає право накладати грошові штрафи і виключати із засідань депутатів, якщо вони висловлюють свій протест у будівлі парламенту.

Зміни в законодавстві викликані невдалими результатами на місцевих виборах партії "Фідеш", яку очолює прем'єр-міністр Віктор Орбаном, зазначає AFP.

Нагадаємо, тисячі угорців протестували в Будапешті в понеділок проти плану уряду взяти під контроль театри, заявляючи, що це обмежить мистецьку свободу в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: