Трамп не приїде до Москви на 9 травня

Вівторок, 10 березня 2020, 12:16

Президент США Дональд Трамп не приїде в Росію 9 травня для участі у святкуванні 75-річчя Дня перемоги.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Meduza.

"Дійсно, по дипломатичних каналах отримали інформацію, що президент США не приїде", - сказав прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков.

Раніше видання "Комерсант" повідомило, що Трамп не приїде в Москву, але Вашингтон запевнив, що американська сторона "буде представлена на високому рівні", і представив список можливих учасників делегації США.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Трамп 8 травня може відвідати Україну для участі в урочистостях, присвячених 75-річчю завершення Другої світової війни, а наступного дня полетіти до Москви.

Раніше свою згоду приїхати на святкування в російську столицю 9 травня дали президенти Франції, Болгарії, Сербії, Чехії і Молдови.

У серпні минулого року в Кремлі казали, що вже близько 17 лідерів закордонних країн підтвердили свою участь в пам'ятних заходах. Серед них називали глав Індії, Куби, Франції, Чехії, Венесуели, Молдови, Білорусії, Вірменії та Сербії.

На парад на честь 70-річчя перемоги у 2015 році до Москви приїхали близько 30 дружніх до РФ іноземних лідерів, але глави західних країн відмовилися від поїздки через агресію РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: