У США новий "коронавірусний" антирекорд: понад 75 тисяч заражень за добу

П'ятниця, 17 липня 2020, 10:10

У четвер, 16 липня, добовий приріст хворих на коронавірус у США знову побив рекорд, перевищивши 75 тисяч випадків.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє New York Times.

За добу в країні зареєстрували 75 600 нових заражень. Загальна кількість підтвердежних випадків коронавірусу у США з початку епідемії перевищила 3 587900, кількість померлих хворих зросла до  близько 138 200. 

Головний інфекціоніст США попереджає про ризик "100 тис. заражень щодня"

Це вже 11-й антирекорд за останній місяць. Попередній реєстрували у п’ятницю – понад 68 200 заражень. 

Станом на середу, середня кількість хворих за останні 7 днів перевищила 63 тисячі, тоді як місяць тому це було 22200.

Флорида у четвер вдруге за тиждень побила антирекорд за добовою кількістю померлих від коронавірусу. Це один з 10 штатів, де цього тижня зареєстрували найбільші показники кількості загиблих. Інші у цьому списку – Айдахо, Алабама, Аризона, Юта, Орегон, Техас, Гаваї, Монтана і Південна Кароліна.

Вже більше половини штатів оголосили про запровадження "маскового режиму", сподіваючись, що це дозволить сповільнити поширення вірусу.

З приводу масок точаться гострі дебати, в якому від противників лунають аргументи, що це є порушенням особистої свободи людей.

Наприклад, губернатор Джорджії Браян Кемп зібрався судитися з владою Антланти, найбільшого міста штату, через те, що вони запровадили масковий режим у місті, тоді як губернатор вирішив скасувати усі вимоги щодо масок.  

Губернатор Оклахоми Кевін Стітт також виступає проти "маскового режиму", наполягаючи, що "не можна вирішувати, які свободи надати людям" - попри те, що став першим губернатором, який заразився коронавірусом. 

Ентоні Фаучі, головний інфекціоніст країни, каже, що країну не обов’язково знову повністю закривати, але потрібно знайти м’якший спосіб стримувати епідемію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: