Німеччина планує прийняти 1500 мігрантів з грецького табору Морія 

Вівторок, 15 вересня 2020, 11:09

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і міністр внутрішніх справ країни Горст Зеєгофер  домовилися прийняти ще близько 1500 додаткових мігрантів з Греції. 

Про це стало відомо німецькому агентству DPA від власних джерел, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel Online.

Мова насамперед про мігрантські родини з дітьми. 

Як відомо, понад 12 тисяч мігрантів залишилися без даху над головою після великої пожежі в таборі біженців Морія на грецькому острові Лесбос.

Зеєгофер оголосив у п'ятницю, що Німеччина прийме від 100 до 150 дітей зі згорілого табору. Загалом європейські країни погодились прийняти 400 дітей, яких не супроводжують дорослі. 

Згорілий табір мігрантів на Лесбосі планують відновити, попри спротив місцевих мешканців

Ну другому етапі європейські країни планували домовитись з Афінами про прийом сімей з дітьми. 

Соціал-демократична партія Німеччини, яка входить до коаліційного уряду, закликала до загальнонаціональної ініціативи з прийому значно більшої кількості мігрантів зі згорілого табору Морія, ніж планувалося.

У партії закликали Зеєгофера піти у відставку, якщо він не змінить свою позицію з питання про прийом біженців з Морії.

У Єврокомісії вважають, що мігрантів зі згорілого табору на Лесбосі треба вивезти з острова.

Центр прийому і ідентифікації мігрантів, розташований поблизу села Морія на грецькому острові Лесбос, був повністю знищений в результаті трьох пожеж. 

Вогонь знищив також неформальні поселення прохачів притулку та мігрантів навколо центру, розрахованого спочатку на прийом 2800 осіб. За різними даними, в Морії перебували від 12 000 до 19 000 людей. 

Умови, в яких перебували мігранти, комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович називала катастрофічними - люди були позбавлені медичної допомоги, доступу до засобів гігієни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: