Сікорський про перемогу у війні з РФ, допомогу НАТО та відмінність Путіна від Гітлера

коротко інтерв'ю
П'ятниця, 4 лютого 2022, 15:21

Цього тижня група євродепутатів відвідала Київ. Серед них і колишній глава МЗС Польщі Радослав Сікорський – непересічний дипломат, який чудово знає Україну.

Він очолював МЗС протягом семи років, у тому числі в розпал російської агресії; саме він вів переговори з Януковичем під час Революції гідності; він запускав Східне партнерство, прагнучи дати Києву нові можливості тощо.

Редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко скористався можливістю та поспілкувався з політиком щодо створеного Росією напруження в регіоні та її відносин із Заходом. Повне інтерв’ю можете прочитати в матеріалі Радослав Сікорський: У разі нападу на вас Росія воюватиме не з Україною, а з НАТО.

Про що говорив Радослав Сікорський:

"Я вважаю, що Путін вже змінює думку [щодо вторгнення в Україну]".

***

"Польські військові кажуть, що російські війська хоч і скупчені біля ваших кордонів, але не приведені у бойову готовність. Однак їхні війська поруч, зовсім неподалік Харкова, а далі неподалік – Дніпро. Втім, схоже, що головня ідея – залякати Україну".

***

"Путін хоче відчувати себе на рівних з Китаєм, на рівних з ЄС та США. А для цього він хоче бути лідером багатонаціонального чогось – чи то імперії, чи організації, чи просто групи держав з Росією на чолі. Наявність України у цій схемі є ключовою".  

***

"Україна починає почуватися добре. А для Путіна це неприйнятно!". 

***

"У разі нападу Росія певною мірою воюватиме не з Україною, а з НАТО".

***

"Україна має шанси на успіх у всій цій конфронтації, але все одно вам треба готуватися до різних варіантів розвитку. І готувати не лише вашу армію, а й ваше суспільство. А цього я не бачу. У Маріуполі, у Запоріжжі у мене враження, що нічого не відбувається".

***

"Хоча на Заході є ті, хто готові зрадити Україну – але вони там явно у меншості!".

***

"Найболючішим для Путіна та його олігархів буде, якщо Захід реально почне полювання на гроші, вкрадені ними у росіян та заховані у Лондоні, у Флориді, на Британських Віргінських островах тощо".

***

"Путін мріє побачити такий собі Мюнхен-1938 (угода про розподіл Чехословаччини, на яку пішла Західна Європа, намагаючись задовольнити Гітлера. – ЄП). Але є кілька важливих відмінностей від Мюнхена".

Докладніше - в матеріалі Радослав Сікорський: У разі нападу на вас Росія воюватиме не з Україною, а з НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: