США планують спростити в’їзд українцям, які втікають від війни - ЗМІ

Середа, 23 березня 2022, 09:32

Адміністрація Байдена планує цього тижня запустити процес з метою полегшити приїзд до Сполучених Штатів деяких категорій українців, які втікають від війни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Ініціатива прискорить оформлення віз для родичів громадян США і постійних мешканців. Крім того, буде збільшене число співробітників для обробки заявок  на отримання тимчасового статусу у США.

Ці заходи будуть включені в низку зусиль, щоб допомогти українцям, які намагаються потрапити до Сполучених Штатів через існуючі шляхи легальної імміграції.

За словами джерела, адміністрація особливо зосереджена на ЛГБТК-особах, активістах, журналістах та інших потенційно вразливих групах.

Незрозуміло, скільки людей можуть отримати допомогу в рамках нових заходів США. Законодавці та адвокатські групи закликали адміністрацію президента-демократа Джо Байдена зробити більше, щоб допомогти українцям, які хочуть знайти притулок у Сполучених Штатах.

Понад 3,5 мільйона людей втекли з України після того, як Росія вторглася в цю країну 24 лютого, за даними Агентства ООН у справах біженців, що стало найбільшою кризою біженців у Європі з кінця Другої світової війни.

Але лише сім українських біженців змогли потрапити в Сполучені Штати з 1 по 16 березня, як свідчать внутрішні дані Держдепартаменту США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: