Нідерланди частково призупинили роботу свого посольства у Москві

П'ятниця, 1 квітня 2022, 20:43

Нідерланди вирішили частково призупинити роботу свого посольства у Москві та генерального консульства у Санкт-Петербурзі до закінчення війни Росії проти України.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Facebook, пише "Європейська правда".

"Через вторгнення Росії в Україну ми були змушені призупинити частину нашої діяльності, допоки не припиниться війна. Відповідальність за цю безглузду війну, яка забирає безліч життів – як мирних жителів України, так і російських солдатів, ми покладаємо на Кремль. В даний час підтримання нормальних відносин з російською владою не є можливим", - йдеться у заяві.

Пізніше з'явився ще один допис, у якому пояснювалося, що Нідерланди продовжують докладати зусиль для підтримки нідерландсько-російських відносин і не мають наміру закривати свої представництва в Росії.

"Посольство в Москві та Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі продовжують у рамках можливого надавати консульські послуги…Ми звертаємось із закликом до Російської Федерації зупинити цю безглузду війну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня БельгіяНідерландиІрландія та Чехія оголосили про видворення співробітників російських посольств. Вони дали зрозуміти, що росіяни використали дипломатичне прикриття для шпигунської діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: