Франція збільшує пільги для українських біженців

П'ятниця, 15 квітня 2022, 22:35

Уряд Франції схвалив рішення про збільшення  допомоги для українських біженців із дітьми.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Figaro.

Тим самим в уряді задовольнили запит низки асоціацій. Тепер українським сім'ям з дітьми буде збільшена особиста допомога для оренди житла.

"Для того, щоб допомогти українським біженцям у нашій країні отримати житло, після проходження етапу екстреного житла уряд вирішив надати їм право, з одного боку, на індивідуальну житлову допомогу, збільшивши надбавку на родину, з іншого боку збільшивши надбавку  на пільги на утримання сім’ї ", – йдеться у прес-релізі уряду. 

Як зазначає видання, досі українські сім’ї, переважно жінки та діти, могли отримувати допомогу на житло, але в ній не враховувалися діти, які перебувають під їхнім піклуванням.

"Це винятковий захід, пов'язаний з терміном тимчасового захисту переміщених осіб з України", - йдеться в урядовому пресрелізі, підписаному міністрами внутрішніх справ, охорони здоров'я, житла та зі справ громадянства.

Видання зазначає, від початку вторгнення РФ у Францію прибуло близько 55 тис. українців. З них, за офіційними даними, близько 41 тис. користуються правом тимчасового захисту, що дозволяє їм працювати та отримувати соціальну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: