"Пробите дно", воєнний злочин: Нідерланди, Норвегія та Естонія про обстріл Краматорська

П'ятниця, 8 квітня 2022, 18:44

Топ-посадовці Нідерландів, Норвегії та Естонії засудили обстріл російськими військами вокзалу у Краматорську, коли там очікували евакуації тисячі людей. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Шокований небаченими стражданнями внаслідок ракетного удару РФ по залізничному вокзалу у Краматорську, через який тисячі людей намагалися втекти від війни. Після жахливих звісток з Бучі, це - нове дно", - відреагував прем’єр Нідерландів Марк Рютте. 

Міністерка закордонних справ Норвегії Аннікет Хуітфельд засудила удар та висловила співчуття постраждалим і їхнім близьким. 

"Це неприйнятно, що цивільні, які намагаються врятуватися від цієї варварської війни, стають жертвами бойових дій РФ. Якщо це була зумисна атака проти цивільного населення, це може вважатися воєнним злочином", - зазначила вона.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас зауважила, що про краматорський вокзал точно було відомо як місце евакуації цивільного населення.  

"Це систематичні масові вбивства. Кремль використовує методичку часів Другої світової і хоче якомога більших жертв серед цивільного населення. Ми повинні зробити більше для підтримки України", - наголосила вона. 

Раніше обстріл вокзалу засудили топ-посадовці ЄС. Глава Євроради Шарль Мішель заявив, що Росія заслуговує на нові санкції, а Україна - більшу допомогу зброєю.  

Глава МЗС Британії пообіцяла притягнути Росію та президента Владіміра Путіна до відповідальності. 

Як повідомляла "Українська правда", вранці 8 квітня російські військові з окупованих територій Луганщини запустили касетні снаряди з комплекса "Точка-У" по вокзалу Краматорська, де близько 4 тисяч людей чекали евакуації.

На 17:00 кількість загиблих зросла до 50, госпіталізовані з пораненнями близько сотні людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: