Латвійські консерватори вимагають відставки глави МВС через інциденти в Парку перемоги в Ризі

Четвер, 12 травня 2022, 11:18

У четвер, 12 травня, парламентська фракція та правління Національного об'єднання ухвалили рішення вимагати від прем'єр-міністра Латвії Кріш'яніса Каріньша відставку міністра внутрішніх справ Марії Голубєвої у зв'язку із ситуацією 9 та 10 травня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Те, що кожна лояльна Латвії людина була змушена пережити у своїй країні 9 і 10 травня, неприйнятно. Це не можна вважати побутовою випадковістю, політична відповідальність за яку обмежується символічною критикою та обіцянкою виправитися. Потрібно зробити все, щоб це не повторилося", - заявив лідер Національного об'єднання Райвіс Дзінтарс.

Якщо прем'єр-міністр і партнери з коаліції не візьмуть до уваги думку Національного об'єднання з цього питання, правління партії не бачать можливості продовжувати роботу в уряді та ухвалить рішення про відкликання своїх міністрів.

Як повідомлялося, у вівторок, 10 травня, люди знову пішли покладати квіти до пам'ятника в Парку перемоги після того, як Ризька дума прибрала трактором квіти, принесені напередодні, 9 травня. Люди біля пам'ятника перебували до пізнього вечора, поліції довелося залучати спецпризначенців, щоб до 22:30 перекрити доступи до монумента.

Прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш зажадав пояснень від голови МВС Марії Голубєвої. За станом на вчорашній вечір коаліція ще схилялася до того, щоб не вимагати відставки Голубєвої. Вчора поліція до кінця літа перекрила всі підходи до пам'ятника у Парку Перемоги до кінця літа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: