Дуда закликає ще більше посилити східний фланг НАТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:16

Президент Польщі Анджей Дуда після поїздки до Києва заявив, що вважає за необхідне ще більше посилити східний фланг НАТО.

Про це він сказав у коментарі польським ЗМІ, повідомляє PAP.

"НАТО має діяти рішуче, НАТО має посилювати східний фланг і продовжувати послідовну політику стримування потенційного нападника - Росії. Це те, чого ми очікуємо від Альянсу, щоб він був справді оборонним альянсом і залишався найсильнішим об’єднанням у світі, яке ніколи не підводило", - заявив Анджей Дуда.

Він зазначив, що сподівається від майбутнього саміту у Мадриді рішень, які дозволять забезпечити, аби східні країни-члени почувалися захищеними. 

"Мені не треба нікому казати про небезпеку російського імперіалізму. Президент Лех Качинський сказав про це у Тбілісі, у Грузії, чотирнадцять років тому. Він тоді пророче сказав, що може статися у майбутньому. І, на жаль, Росія таки напала на Україну у 2014 році, і зараз напала вдруге", - сказав Анджей Дуда. 

Нагадаємо, 22 травня Анджей Дуда приїздив в Україну та виступив під куполом Верховної ради, ставши першим лідером іноземної держави, який особисто виступав в українському парламенті після 24 лютого. 

Ви можете переглянути також відео найважливіших фрагментів промови президента Польщі в українському перекладі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: