Сербія заперечила, що не вводить санкції проти Росії через дешевий газ

Понеділок, 30 травня 2022, 13:53

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич заперечила, що угода з Росією щодо ціни на газ має будь-який зв'язок з відмовою Белграда ввести санкції проти Москви за її вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Балканський оглядач".

"Немає знаку рівності між вигідною ціною на газ, про яку Сербія домовилася з Росією, і тим фактом, що Сербія не ввела санкції проти Росії", - сказала Ана Брнабич.

"Кожному, хто звинувачує нас у тому, що ми не вводимо санкції проти Росії через газову угоду, має бути соромно. Ми не вводимо санкції проти Росії з принципу", - додала вона.

Брнабич заявила, що санкції не сприяють миру, і додала, що Сербія теж колись була жертвою санкцій.

Як відомо, напередодні президент Сербії Александар Вучич після телефонної розмови із Владіміром Путіним заявив про досягнення принципової домовленості про трирічний контракт із Росією на постачання газу за набагато нижчими, ніж для інших країнам Європи, цінами.

Брнабич заявила, що президент Вучич "виконав велику роботу для Сербії" з домовленістю про вигідну ціну на газ.

Очільниця сербського уряду зазначила, що Сербія буде платити за кубометр газу "310-340 доларів або трохи менше", у той час, як ціни на біржі становлять 960 доларів, і очікується, що "ціна газу взимку перевищить 3 тисячі і навіть 4 тисячі доларів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: