Через футбольний матч члени виборчкомів Сицилії не прийшли на роботу і ледь не зірвали місцеві вибори

Понеділок, 13 червня 2022, 17:28

На італійському острові Сицилія розпочалося розслідування зриву місцевих виборів через те, що члени виборчих комісій замість роботи пішли на футбольний матч.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Sicilia.

У місті Палермо протягом суботи та неділі на виборчі дільниці не з’явилося 170 працівників. Через це на дільницях утворилися черги, а деякі з них узагалі не відкрилися.

Як наслідок, влада міста була змушена залучити адміністративних працівників і поліцейських для забезпечення голосування. Частину невідкритих дільниць вимушено об’єднали з іншими.

Причиною неявки працівників виборчих дільниць у ЗМІ назвали проведення в неділю матчу місцевим футбольним клубом "Палермо" за вихід у Серію В – другу за значимістю лігу Італії. На матчі, що відбувся на стадіоні "Ренцо Барбера", були присутні понад 34 тисячі глядачів.

Також влада Палермо отримала повідомлення про кібератаку на електронну пошту міськради, через що деякі глави виборчкомів не надіслали інформацію про голосування вчасно.

Прокуратура Палермо почала попереднє розслідування інциденту. Винних у зриві голосування можуть звинуватити в порушенні надання державних послуг (карається від шести до дванадцяти місяців в’язниці) та відмові надавати офіційні документи (за що загрожує до двох років за ґратами).

Водночас деякі члени виборчкомів стверджують, що частину відповідальності за ситуацію несе і влада Палермо.

"Оскільки йшлося про вирішальний матч за вихід "Палермо" у вищу лігу, було цілком зрозуміло, що станеться, але влада не лише не передбачила цього, а й не продумала плану "Б", – вважає один із них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: