Статус кандидата для України: Кулеба поговорив з главою МЗС скептичних Нідерландів

Понеділок, 13 червня 2022, 17:29

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у телефонній розмові з нідерландським колегою Вопке Хустрою обговорив питання статусу кандидата на вступ до ЄС для України.

Про розмову Кулеба розповів у Twitter, пише "Європейська правда",

"Щойно говорив із моїм нідерландським колегою Вопке Хукстрою. Докладно обговорили підготовку до саміту ЄС, на якому розглядатиметься статус кандидата для України", - зазначив міністр.

Він додав, що також поінформував його про необхідне Україні важке озброєння і привітав зусилля, спрямовані на те, щоб допомогти Україні притягти до відповідальності російських воєнних злочинців.

Як відомо, позиція Нідерландів щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС є традиційно проблемною. Прем’єр Марк Рютте наполягає на тому, щоби не давати Україні нових статусів до виконання умов. 

Утім, від кількох джерел ЄП надходила інформація, що він обіцяв зняти блокаду, якщо залишиться один.

Нещодавно Вопке Хукстра заявив, що уряд Нідерландів прийматиме рішення щодо підтримки надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС після висновку Європейської комісії.

Докладніше - у новому відео "Європейської правди", а детальне текстове пояснення - у статті редактора ЄвроПравди Сергія Сидоренка Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: