Прем'єрка Литви: війна в Україні - це боротьба з більшовицьким драконом 

Вівторок, 14 червня 2022, 17:36

Війна в Україні показала, що боротьба з драконом більшовицької окупації ще не закінчена, і зараз вона триває в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Delfi, заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте у вівторок з нагоди 81-ї річниці початку радянських заслань.

"Щороку День скорботи та надії має свій особливий відтінок. Цього року він має нове значення, тому що війна в Україні показала, що боротьба з драконом більшовицької окупації ще не закінчена", - заявила прем'єр-міністр.

За її словами, раніше здавалося, що першою вкрай болісною раною окупації для Литви була депортація населення у вагонах для тварин, і все закінчилося, коли Литву залишив останній представник окупаційної армії. Але війна в Україні показала, що боротьба ще не завершилася.

"Тепер ми можемо уточнити, що, докладаючи величезних зусиль у війні в Україні, щоб остаточно покінчити з цією тоталітарною імперією, ми переконалися, що коли дракону відрубують голову, зростає інша - ще лютіша", - заявила глава литовського уряду. 

"Ми є нацією, яка багато страждала, але саме тому ми можемо черпати силу та надію з нашої історії. Наші діди витримали випробування вигнанням, не зламалися, а головне - зберегли людяність. Це зміцнює віру в те, що ми витримаємо й останні конвульсії цього багатоголового дракона і, нарешті, зможемо сказати, що дуже довга та важка боротьба з радянським імперіалізмом виграна", - зазначила прем'єр-міністр.

У вівторок в Литві проходять заходи з нагоди Дня скорботи та надії - 14 червня радянська влада, яка окупувала країну 81 рік тому, розпочала масові депортації углиб Радянського Союзу.

Єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс вважає, що дії президента РФ Владіміра Путіна все більше нагадують дії Йосипа Сталіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: