У Ризі постало питання з переселенням кількох тисяч українців, які приїхали до Латвії через війну

Середа, 15 червня 2022, 09:27

З 1 липня може завершитися частина контрактів з готелями у Ризі про розміщення українців, міська влада сподівається, що їх все ж вдасться продовжити.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Delfi.

За словами мера міста Мартінша Стакіса, йдеться про близько 2800 номерів, де проживають біженці з України, якщо держава не виділить додаткову підтримку. 

"Ми не можемо допустити, щоб люди, які пережили жахи війни, опинились без даху над головою", - заявив мер. Він закликав готелі не виходити з домовленості та сподівається, що рішення знайдуть у наступні два тижні. 

Мер зазначив, що потрібно шукати якісь варіанти поселення, які могли б бути довгостроковим рішенням.

"Багато людей починають розуміти, що це надовго - ми бачимо, що все більше шукають роботу. Є 900 заявок на прийом до шкіл та дитсадків. Тобто, люди розуміють, що змушені залишатися тут ще тривалий час", - сказав він. 

26 травня Сейм схвалив поправки до закону щодо підтримки українців, що уможливило продовження держдопомоги на їхнє проживання ще на 30 днів. Відтак люди, яких тимчасово розмістили у готелях, після цього повинні шукати інші варіанти проживання. Зі спробами орендувати житло також є проблеми, зокрема через те, що власники не погоджуються на менший термін оренди, ніж один рік. 

Муніципалітети шукають варіанти поселення і деякі можливо облаштувати досить швидко, але всі ці заходи також потребують коштів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: