Кулеба: зрушення позиції Німеччини з питання кандидатства – це переломний момент

Четвер, 16 червня 2022, 19:16

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що візит канцлера Німеччини Олафа Шольца до Києва важливий самим фактом, а також чіткою підтрикою Берліном кандидатського статусу України.

Про це Кулеба сказав у коментарі DW, повідомляє "Європейська правда".

"Ми дуже чесні: коли є приводи – ми критикуємо, коли є привід похвалити – ми хвалимо. Тому я не ділю відносини з Німеччиною на погані сторінки чи нові сторінки. Все нормально, ми рухаємося вперед у правильному напрямку, і сьогоднішній візит канцлера до України є дуже важливим", – вважає міністр.

Кулеба також вважає, що головним підсумком візиту Шольца до Києва є той факт, що він "відбувся в саме такому форматі".

"І, безумовно, зрушення позиції Німеччини з питання кандидатства – це переломний момент. Тому що це не лише сигнал Україні, це також сигнал всім скептикам в Євросоюзі щодо того що Німеччина не буде підтримувати цей статус, а отже, вони можуть заховатися за її спиною. Тепер, очевидно, що не зможуть", – вважає міністр.

Як повідомлялося, після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України.

На пресеонференції Шольц заявив, що Німеччина підтримує Україну та українців від початку російської агресивної війни - зокрема, держава прийняла вже 800 тисяч українських біженців, а також надає зброю і продовжить це робити. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: