Німецька опозиція розчарована візитом Шольца в Україну

Четвер, 16 червня 2022, 20:41

Лідер парламентської групи Християнсько-демократичного союзу в Бундестазі Йоганн Вадефуль заявив, що за винятком підтримки статусу кандидата на членство в ЄС для України поїздка Олафа Шольца до Києва його розчарувала.

Як пише "Європейська правда", про це Вадефуль заявив у коментарі Welt.

"Канцлер Шольц задав високі очікування своїм візитом і загалом розчарував", – вважає політик, оскільки глава німецького уряду так і не заявив про "негайне постачання" Україні обіцяного важкого озброєння.

На думку Вадефуля, той факт, що Шольц вирушив до Києва разом із іншими лідерами західноєвропейських країн, "які поділяють його непевне ставлення", не був гарним знаком.

"Представники іншої політики, які виступають за більшу підтримку України, свідомо не були присутні", – вважає політик.

Він додав, що Християнсько-демократичний союз "від самого початку" чітко виступав за підтримку статусу кандидата на членство в ЄС для України та Молдови, що й оголосили лідери чотирьох країн.

"Адже українці захищають безпеку й цінності Європи. Тепер для федерального уряду активна підтримка України і Молдови на цьому шляху й супроводжування їх необхідними реформами має бути топ-пріоритетом", – вважає Вадефуль.

Як повідомлялося, після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України.

На пресеонференції Шольц заявив, що Німеччина підтримує Україну та українців від початку російської агресивної війни - зокрема, держава прийняла вже 800 тисяч українських біженців, а також надає зброю і продовжить це робити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: