Сотні українських біженців залишилися без даху над головою після прибуття до Англії

Четвер, 16 червня 2022, 20:53

З кінця лютого в Англії щонайменше 480 українських сімей з дітьми та 180 дорослих звернулися за допомогою до місцевої влади через те, що опинились без даху над головою після прибуття в країну за урядовою програмою "Домівки для України".

Про це повідомило видання The Guardian, пише "Європейська правда".

Незважаючи на те, що уряд наполягає на тому, що програми "Домівки для України" та сімейні візи забезпечать біженцям житло, обидві ці схеми залишають людей у тяжкому становищі, коли домовленості порушуються. Зокрема, дані показують прогалини, які з'явилися у схемі "Домівки для України". 

Німеччина на боці України: прийняла 800 тисяч біженців і надаватиме зброю - Шольц

До 3 червня 145 людей залишилися без даху над головою. Із них у 90 випадках домовленості про надання житла були порушені, а у 55 людей житло виявилось недоступним або не підходило після їхнього прибуття.

"Ми розчаровані та засмучені, але не здивовані тим, що обіцянки місць для розміщення починають руйнуватися. Очікувати, що вразливі, травмовані біженці покладатимуться на добру волю незнайомців, яких вони зустріли на Facebook, завжди було ризиковано. Нам терміново потрібен спільний національний запасний план, щоб допомогти сім'ям, чиє розміщення не відбулося", - прокоментувала Лорен Скотт, виконавчий директор організації "Біженці вдома".

На сімейну візову схему припадає 455 заяв від українців про відсутність помешкання. У багатьох випадках сім'ї, які відчайдушно намагаються вивезти своїх родичів з України, зверталися за візами, але в них ніколи не було місця для проживання.

Представник уряду заявив, що з моменту початку війни до Британії прибули понад 77 200 українців, і "всі, хто прибув, мають доступ до пільг та громадських послуг, а також право на роботу чи навчання з дня прибуття".

"Переважна більшість людей добре влаштовуються, але у меншості випадків, коли стосунки сім'ї чи спонсора розриваються, місцеві органи влади зобов'язані стежити за тим, щоб сім'ї не залишалися без даху над головою", - зазначив представник уряду.

Згідно з програмою "Домівки для України", людям, які бажають запропонувати безкоштовну оренду приміщення у своєму будинку або окремому місці проживання протягом щонайменше шести місяців, пропонується зареєструватися на спеціальному сайті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: