Парламенту Франції забракло голосів, щоб відправити у відставку уряд, який не має власної більшості

Понеділок, 11 липня 2022, 21:42

Національне зібрання Франції у понеділок не змогло оголосити вотум недовіри уряду на чолі з прем’єр-міністеркою Елізабет Борн.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Вотум недовіри ініціювала друга за розміром у Національному зібранні група "Новий екологічний і соціальний народний союз" (NUPES).

Глава фракції "Нескореної Франції", яка входить до групи, Матильда Пано заявила, що голосування буде "моментом істини" і покаже, хто підтримує політку "руйнування і соціальної несправедливості".

Зрештою вотум недовіри підтримали лише 146 депутатів із мінімально необхідних 289. При цьому голоси віддали не всі депутати NUPES, яких у Національному зібранні налічується 151.

У Франції масштабні перестановки в уряді після невдалих виборів для партії Макрона

Праві партії "Національне зібрання" та праві "Республіканці" відмовилися підтримати ініціативу лівих – без їхніх голосів відправити у відставку уряду було неможливо.

Зазначимо, що Елізабет Борн під час представлення програми діяльності уряду 7 липня відмовилася самостійно ініціювати голосування за вотум довіри попри те, що в нього немає більшості в парламенті.

Нагадаємо, 16 травня президент Франції Еммануель Макрон доручив формування уряду міністерці праці Елізабет Борн. З призначенням Борн уряд Франції вдруге очолює жінка, вона відповідатиме за впровадження суперечливої пенсійної реформи Макрона.

Читайте також: Подвійний удар по Макрону: що змінили вибори у Франції і що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: