Глава МЗС Німеччини про зброю для України: це не перегони, хто буде першим

Четвер, 21 липня 2022, 09:29

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що її країна робить все можливе для підтримки України, зокрема у постачанні зброї.

Про це вона сказала в інтерв'ю DW, пише "Європейська правда".

Нещодавнє дослідження поставило найбільшу економіку Європи на шосте місце, коли йдеться про постачання зброї Києву.

"Це не перегони за тим, хто на якому місці у рейтингу. Йдеться про загальну підтримку усієї міжнародної спільноти країн-членів НАТО на підтримку України", - сказала Бербок.

Міністр додала, що Німеччина та Нідерланди поставлять гаубиці, інші боєприпаси та системи ППО "сподіваюся до кінця літа".

"Німеччина підтримає Україну не лише солідарністю, не лише щоденною згадкою про те, що це є фундаментальним порушенням міжнародного права з боку Росії, а й військовою підтримкою, щоб вони могли захищати свою країну, свою територію", - сказала міністр.

Раніше депутат Бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер заявив, що уряд пропонує Україні 20 танків Leopard 2, але постачання буде з квітня 2023 року по 1 шт. на місяць, з жовтня 2023 року - по 3 шт. на місяць.

Нагадаємо, Сполучені Штати із партнерами й союзниками загалом зобов’язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, із них 12 уже перебувають на українській території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: