Орбан проти санкцій щодо патріарха Кирила, бо "хто тоді буде творити мир?"

Четвер, 28 липня 2022, 17:18

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Австрії в четвер пояснив свою позицію щодо санкцій проти глави Російської православної церкви патріарха Кирила тим, що про мир в Україні мають домовлятися церковні лідери.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.

Боррель шкодує, що патріарх Кіріл не потрапив під санкції ЄС

За словами Орбана, ЄС не досяг домовленості щодо санкцій проти патріарха Кирила – і це було важливо, оскільки православна церква буде відігравати ключову роль у "довготривалому врегулюванні конфлікту" в Україні.

Угорський прем’єр додав, що слід уникати накладання санкцій проти церковних діячів хоча б тому, що у відповідь під санкції можуть потрапити і "наші церковні лідери". "А хто ж тоді тут творитиме мир?" – зазначив Орбан.

Прокоментував він і загальну санкційну політику ЄС, зазначивши, що Європейський Союз "досяг стелі" – а саме ембарго на російський газ, якого, за словами прем’єра Угорщини, потрібно уникати і "ми не єдині в цьому".

Глава МЗС Литви розповів, як патріарха Кирила викреслили із санкційного списку ЄС

Як повідомлялось, Євросоюз не включив патріарха Московського Кирила (Владіміра Гундяєва) у список осіб, на яких розширили санкції за війну РФ проти України у рамках шостого пакета, затвердженого на початку червня.

З інформації західних ЗМІ ще на етапі обговорення санкційного пакета стало відомо, що Владіміра Гундяєва спершу включили у список, але врешті вилучили через позицію прем’єра Угорщини Віктора Орбана. 

Орбан раніше відкрито заявляв, що не підтримує запровадження санкцій проти глави Російської православної церкви, оскільки "це поставить під загрозу релігійну свободу".

Водночас у середу Литва заборонила в'їзд до країни патріарху Російської православної церкви Кирилу через його підтримку російського вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: