Перші солдати "німецької бригади" НАТО прибудуть до Литви у вересні

Неділя, 21 серпня 2022, 18:44

Перші солдати, які мають стати частиною німецької бригади НАТО в Литві, будуть відправлені туди на початку вересня.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi, про це заявив литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас.

"Усе залежить від можливостей наших партнерів приїхати, ми з ними погоджуємо. Орієнтовна дата – 8 вересня, але все ще рухається. Це буде головний елемент штабу", – сказав він.

Анушаускак підтвердив, що частину штабу, яка відповідає за підготовку до дислокації інших підрозділів, планується розмістити в Йонавському районі, в Руклі, але "за потреби місце дислокації може змінитися".

"Йшлося про пів сотні (особового складу), але це число все ще плаває", – додав він.

До Литви прибув один із найбільших військових кораблів США

З 2017 року в Литві дислоковано міжнародний батальйон НАТО на чолі з Німеччиною, але у червні країни Альянсу домовилися розвинути його до рівня бригади. Таким чином, кількість солдатів союзників у Литві збільшиться у кілька разів.

Більшість бригади буде дислокована в Німеччині, принаймні, на даний момент. Литовські офіційні особи пояснюють такі рішення відсутністю інфраструктури для прийому та навчання союзних солдатів та обіцяють її розвивати.

Серед іншого, цього року Литва розпочала будівництво нового військового полігону в Руднінкаї та оголосила про плани щодо створення казарм в інших місцях країни. У найближчі два-три роки на покращення інфраструктури може знадобитися близько 350 млн євро.

Також планується розширити казарми, де зараз дислокується союзний батальйон на чолі з Німеччиною.

Як повідомлялося, Литва планує підготувати інфраструктуру для розгортання німецької бригади в середині 2025 року, а не до 2027 року, як раніше планувалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: