Радники глав України і ще семи держав започаткували "Київську ініціативу"

Понеділок, 22 серпня 2022, 17:22

Радники глав держав і урядів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини із зовнішньополітичних і безпекових питань у понеділок презентували "Київську ініціативу" – платформу для координації зусиль з допомоги Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йшлося на пресконференції в Києві, яка транслювалася на Facebook-сторінці Офісу президента.

"Ціллю, яку ми поставили і з якою ми сьогодні впоралися, є координація наших зусиль. Ми багато про що сьогодні говорили – насамперед про безпеку. Ми поінформували наших колег про ситуацію на фронті, про потреби, які нам необхідні, щоб наших успіхів було ще більше. Ми говорили про продовження санкційного тиску, про майбутні гарантії безпеки для України", – пояснив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, у межах "Київської ініціативи" радники глав держав та урядів збиратимуться раз на місяць у форматі відеоконференції. "Ми будемо розширювати коло учасників цієї ініціативи", – додав Єрмак.

Решта радників у коротких виступах підкреслили свою готовність продовжувати підтримувати Україну до її перемоги у війні з Росією, зокрема у військовому плані і тому, що стосується повернення українських біженців додому.

Як відомо, вже існує формат "Рамштайн", у межах якого координується надання Україні військової допомоги. Станом на зараз було проведено чотири засідання Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, 1 липня Група з питань міжнародних безпекових гарантій для України провела своє перше засідання. За його результатами співголови робочої групи - керівник Офісу президента Андрій Єрмак та колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен - провели пресконференцію.

За словами голови Офісу президента України Андрія Єрмака, Київ веде переговори із щонайменше вісьмома країнами про надання гарантій безпеки.

Більше читайте у статті: Гарантії безпеки дорогою до НАТО: що у Зеленського хочуть запропонувати Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: