У Грузію впустили радника Кадирова, який був в окупованій Абхазії – ЗМІ

фото
Понеділок, 22 серпня 2022, 17:37

В одному з ресторанів Тбілісі було помічено Льва Дєньґова – чоловіка зірки російської естради грузинського походження Кеті Топурія, який водночас є радником глави Чечні Рамзана Кадирова і відвідував окуповану росіянами Абхазію.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook написала журналістка опозиційної телекомпанії "Мтаварі" та активістка громадянського руху "Сірцхвіліа" Маріам Гегучадзе, виклавши фото.

"Дєньґов, який порушив закон про окупацію (кілька разів був в Абхазії), в’їхав у Грузію, а українського журналіста, антипутінського (Дмитра) Гордона влада не пустила. Як ще цей уряд має дати зрозуміти, що він проросійський?" – написала Гегучадзе.

Журналістка уточнила, що Дєньґов був у ресторані разом із дружиною, але Топурія вона зняти не змогла.

Як нагадує "Новости-Грузия", Лєв Дєньґов (справжнє ім'я Павєл Ґузбанд) – російський підприємець та політик, який займається будівельним бізнесом у Білорусі та Лівії.

Дєньґов є радником державного секретаря "Союзної держави" Росії та Білорусі, а також глави Чечні Рамзана Кадирова. Він також очолює правління Російсько-лівійського торгового дому, консультує Енергетичну індонезійську корпорацію MedcoEnergi та міністерство сільського господарства Філіппін.

Раніше у правлячій "Грузинській мрії" звинуватили опонентів – передусім "Єдиний національний рух" та деякі неурядові організації – в розв'язанні "ганебної ксенофобно-шовіністичної кампанії" проти громадян РФ. Опозиція Грузії назвала ці заяви антидержавними.

Після цього близько двох десятків впливових грузинських громадських організацій закликали запровадити візовий режим для громадян Росії.

Читайте також Антизахідна Грузія: як офіційне Тбілісі йде на конфлікт із США та ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: