Зеленський поговорив із Байденом

Четвер, 25 серпня 2022, 19:50

Президент України Володимир Зеленський у четвер провів телефонну розмову з американським президентом Джо Байденом.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Подякував за непохитну підтримку українського народу – безпекову та фінансову – з боку США. Обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором та важливість притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини", – написав Зеленський у Twitter.

Як раніше повідомляли у Білому домі, під час телефонної розмови американський лідер поінформує президента України про поставки зброї США і привітає його з Днем Незалежності України.

Представник Ради національної безпеки наголосив, що США продовжуватимуть "згуртовувати вільний світ" і "заохочувати союзників і партнерів" підтримувати Україну на тлі шести місяців з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомлялося, Сполучені Штати у День Незалежності України оголосили про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 2,98 млрд доларів для українських Збройних сил.

За даними Пентагону, до нового пакету увійшли зокрема шість додаткових національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS) з додатковими боєприпасами, до 245 тисяч снарядів 155-мм калібру і до 65 тисяч снарядів до 120-мм мінометів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: