14 країн-партнерів прийняли на навчання український військових - Генштаб

Четвер, 1 вересня 2022, 16:03

Українські військовослужбовців пройшли навчання у 14 країнах-партнерах для виконання завдань на іноземних зразках озброєння та військової техніки. 

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наразі навчання пройшли понад 4 тисячі військовослужбовців ЗСУ для виконання завдань на іноземних зразках озброєння та військової техніки у 14 країнах-партнерах. 

"З цього особового складу понад 2 тисяч військовослужбовців-артилеристів, по 500 фахівців із використання реактивних систем залпового вогню та протиповітряної оборони, майже 200 осіб з експлуатації та технічного обслуговування протитанкових засобів, близько 100 фахівців з експлуатації та технічного обслуговування радіолокаційних систем", - сказав Громов на брифінгу в Києві в четвер.

30 серпня міністри оборони країн-членів ЄС погодились запустити роботу з визначення параметрів  для створення навчальної місії Євросоюзу для українських військових.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європейський Союз пропонує у межах своєї місії з тренування українських військовослужбовців у сусідніх країнах здійснювати підготовку снайперів, фахівців із розмінування та офіцерського складу.

Крім того, програму підготовки українських військових на британській території Володимиру Зеленському запропонував прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час червневого візиту до Києва

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: