Джонсон розповів подробиці останньої зустрічі з Єлизаветою II за два дні до її смерті

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:24

Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон розповів, що покійна королева Єлизавета II була "ясною та зосередженою" під час їхньої останньої зустрічі перед його відставкою з поста глави уряду.

Про це він розповів BBC, повідомляє "Європейська правда".

Джонсон подав заяву про відставку королеві в замку Балморал у Шотландії у вівторок минулого тижня, за два дні до смерті Єлизавети II.

Джонсон сказав, що він був зворушений "почуттям обов'язку" королеви. Як і кожен прем'єр-міністр, Джонсон щотижня проводив аудієнції у королеви, щоб інформувати її про питання державної ваги.

Описуючи їхню останню зустріч, Джонсон сказав: "Враховуючи, наскільки вона явно була хвора, дивовижно, що вона була такою ясною та зосередженою. Це був досить емоційний час".

На запитання, як він відреагував на смерть королеви, Джонсон сказав, що відчув "цей трохи незрозумілий надлишок емоцій".

"Говорячи абсолютно особисто, для мене це була колосальна річ", - сказав він.

Як повідомлялося, тисячі людей стояли в чергах на вулицях Единбурга у ніч на вівторок, щоб побачити труну Єлизавети II, яка спочиває в соборі Святого Джайлза.

Церемонія прощання з королевою Єлизаветою II почалась в Единбурзі напередодні по обіді. Тіло королеви перебуватиме у місті добу.

Похорон Єлизавети II відбудеться 19 вересня.

Читайте також: Королева, яку пам’ятатимуть у Британії та в Україні: найважливіше про Єлизавету II.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: