500 гостей і трактор: у Польщі заступник міністра втратив посаду після "весільного" скандалу

Вівторок, 13 вересня 2022, 16:58

У Польщі заступник міністра сільського господарства Норберт Качмарчик втратив посаду після скандалу через його пишне весілля.

Як повідомляє PAP, пише "Європейська правда", про це заявив речник уряду Пьотр Мюллер.

13 вересня прем’єр Польщі Матеуш Моравецький прийняв клопотання міністра сільського господарства Генрика Ковальчика про звільнення Норберта Качмарчика. Партія "Солідарна Польща", яку він представляв, може запропонувати нового кандидата на його посаду.  

Причиною клопотання про відставку став гучний скандал довкола весілля Качмарчика, яке святкували наприкінці серпня. Як стало відомо ЗМІ, на святі було близько 500 гостей, включно з міністром юстиції і генпрокурором Збігневом Зьобро, музикантами запросили польський диско-поло гурт Bayer Full - один з найвідоміших у своєму жанрі. Особливо привернув увагу подарунок молодятам - трактор John Deere вартістю півтора мільйона злотих.

Усе це викликало обговорення про те, скільки коштувало таке святкування і звідки взялися гроші на нього.

Камарчик у відповідь на критику заявив, що його родинне свято використали для "оманливої політичної гри", та запевнив, що всі витрати на пишне святкування покривалися приватними коштами родин обох молодят, а масштаб свята обумовлений місцевою традицією велелюдних весіль. Він також відзначив, що тоді як хтось купує собі елітні авто чи годинники, його родина, в якій багато поколінь працювали на землі, обрала подарунком сільськогосподарську техніку. 

Згодом до запитань з приводу весілля додалися питання з приводу брата Качмарчика - у ЗМІ з'явились повідомлення, що він за допомогою свого брата-посадовця взяв в оренду 141 гектар державної землі сільгосппризначення на дуже вигідних умовах і в обхід процедур. Крім того, журналісти дізналися, що брат нещодавно спробував запросити компенсацію за збитки, завдані врожаю на цій ділянці сильним градом, але спецкомісія згодом встановила, що у цей день негоди на території громади не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: