Пентагон: частина російських сил відступила в Росію з Харківської області

Вівторок, 13 вересня 2022, 23:01

Пентагон підтвердив інформацію, що частина російських сил перейшла із Харківської області назад до Росії.

Про це заявив речник Пентагону генерал Пет Райдер на брифінгу, пише "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Ми бачили, як низка російських військ, особливо на північному сході, в Харківській області, перетнули кордон назад до Росії, коли вони відступали від українського контрнаступу", - заявив Райдер.

Але він додав, що російські сили, як і раніше, "масово присутні в Україні".

За словами Райдера, США не були здивовані тим, що українські сили так швидко перейшли в контрнаступ, але, судячи з повідомлень, які отримав Пентагон "за діями російських військ у відповідь, можливо, саме росіяни були здивовані наступом.

Раніше повідомлялося, що представники розвідувальних кіл США вважають, що після успішного контрнаступу України на окупованій Харківщині російські війська, можливо, будуть змушені віддати й інші захоплені ними території.

Нагадаємо, в останні дні українські сили розпочали контрнаступ не лише в Херсонській, а й у Харківській області. За даними британської розвідки, ЗСУ на Харківщині розбили сили РФ, визначені ключовими у потенційній війні з НАТО.

Деякі західні політики на цьому тлі закликали посилити військову допомогу Україні. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що прискорення поставок зброї допоможе швидше завершити повномасштабну війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: