Майже дві третини мешканців Словаччини хочуть авторитарного лідера - опитування

П'ятниця, 16 вересня 2022, 09:54

Більшість жителів Словаччини були б раді, якби країною керував авторитарний лідер, який не зважає на демократичні принципи.

Про це свідчать дані вересневого опитування, опублікованого агентством АКО, пише "Європейська правда" з посиланням на Aktuality.

Майже 60% респондентів відповіли, що Словаччині потрібен сильний і енергійний авторитарний лідер, навіть ціною переходу за межу демократичних принципів.

Більшість респондентів вибрали варіант, що країна точно потребує такого типу лідера. Тенденція бажання мати такого лідера була вищою серед респондентів старшого віку.

Протилежної думки дотримуються лише 35% респондентів.

Абсолютно найбільшу підтримку авторитарний лідер має серед виборців Словацької національної партії – 80% опитаних

Також високий відсоток підтримки серед прихильників SMER колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Виборці коаліції "Ми – сім’я" також стали на бік влади сильного лідера.

Нагадаємо, інше опитування показало, що більшість населення Словаччини радше вітали б перемогу Росії, а не України, у російсько-українській війні.

На початку вересня чотири міністри уряду Словаччини від партії "Свобода і солідарність" подали у відставку через незгоду з дією коаліції, внаслідок чого кабінет прем’єра Едуарда Гегера втратив парламентську більшість.

Втім, відставка міністрів не призвела до відставки уряду, що дозволило сформувати уряд меншості.

Детальніше читайте у статті Проукраїнський уряд втрачає більшість: куди веде Словаччину політична криза

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: