За кілька годин світ дізнається, хто замінить Бориса Джонсона на посту прем’єра

Понеділок, 5 вересня 2022, 09:17

У понеділок має стати відомо, хто очолить Консервативну партію Великої Британії і стане наступним прем’єр-міністром.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

Через два місяці після відставки прем’єр-міністра Бориса Джонсона та посеред кризи вартості життя британці нарешті дізнаються, хто його змінить. Результати голосування, у якому взяли участь близько 200 000 членів Консервативної партії, залишають мало місця для інтриги, оскільки глава МЗС Ліз Трасс випереджає в опитуваннях колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

47-річна міністерка, який залишилась вірною Борису Джонсону до кінця, коли відставки у виконавчій владі підраховувалися десятками на початку липня, стане третьою жінкою на прем’єрській посаді в історії Британії після Маргарет Тетчер і Терези Мей.

Після завершення партійного голосування в п'ятницю ввечері в понеділок о 14.30 за Києвом заплановане оголошення наступника Бориса Джонсона, який був змушений піти у відставку після серії скандалів.

Новий прем’єр вступить на посаду 6 вересня після призначення королевою.

Раніше представник палацу заявив, що королева призначить нового прем'єр-міністра Британії у своїй резиденції у замку Балморал у Шотландії, а не у Букінгемському палаці в Лондоні, пославшись на проблеми з мобільністю. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розраховує, що новий прем’єр Британії збереже "спадок" Бориса Джонсона у боротьбі з "російським варварством".

Читайте також: Залізна леді 2.0: що змінить обрання Ліз Трасс прем’єр-міністром Британії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: