Греція поскаржилась на Туреччину в НАТО, ЄС і ООН через погрози Ердогана

Середа, 7 вересня 2022, 20:07

Уряд Греції надіслав лист партнерам по НАТО та Європейському Союзу, а також голові Організації Об'єднаних Націй з проханням офіційно засудити дедалі агресивніші виступи офіційних осіб Туреччини.

Про це повідомляє Ekathimerini, пише "Європейська правда".

У листах міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що поведінка союзника щодо НАТО Туреччини в регіоні має бути засуджена трьома організаціями.

"Не зробивши цього вчасно або недооцінивши серйозність справи, ми ризикуємо знову стати свідками ситуації, подібної до тієї, що зараз розгортається в іншій частині нашого континенту", — написав він, натякаючи на війну в Україні.

У листах Афіни процитували заяви президента Туреччини про грецьку "окупацію" островів Егейського моря.

"Турецьке керівництво, ймовірно, вирішило представити майбутню агресію як уже підготовлену і, що важливіше, як виправдану акцію", — йдеться у листі.

"Якщо міжнародна спільнота не побачить це в його справжніх масштабах і не вживе належним чином заходів, ця позиція Туреччини ризикує дестабілізувати наш ширший регіон та викликати наслідки, серйозність яких важко оцінити", - зазначив Дендіас.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 6 вересня повторив своє попередження Греції про те, що Туреччина може "раптово прийти однієї ночі".

Напередодні речник зовнішньополітичної служби ЄС оприлюднив заяву, у якій закликав Ердогана припинити агресивну риторику на адресу Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: