В ОП розповіли, в скількох міжнародних організаціях вдалося обмежити участь Росії

Середа, 7 вересня 2022, 22:31

На сьогодні вдалося позбавити, призупинити або обмежити діяльність Росії вже в понад 40 міжнародних і регіональних організаціях та майданчиках.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook написав заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

Як приклад він навів Раду Європи, з якої Росію виключили в березні, а також Раду ООН з прав людини, Всесвітню туристичну організація та Міжнародний союз залізниць.

"Усе це – як глобальні дипломатичні, політичні й іміджеві наслідки для держави-терориста, так і – у випадках спеціалізованих міжнародних установ і агенцій – цілком конкретні й практичні щоденні речі, відчутні для російських громадян як  співучасників державного терору Кремля", – вважає Сибіга.

Він додав, що далі відбуватиметься робота з позбавлення членства Росії у Всесвітньому поштовому союзі та його органах, "аби наслідки кривавих злодіянь рашистів пересічні росіяни відчули ще й в кожному поштовому відділенні".

"І глобально неприпустимо, щоб держава-агресор і держава-терорист була членом Радбезу ООН з правом вето. Це руйнує функціонування цієї організації, підважує світовий порядок, зневіряє поняття справедливості та цінностей вільного світу", – додав він.

Як повідомлялося, кабінет міністрів Естонії ухвалив рішення про подальші дії щодо подальшої ізоляції Росії від міжнародних організацій та форматів співробітництва.

"Естонії важливо домогтися припинення діяльності Росії, особливо у організаціях, де сидіння за спільним столом з іншими країнами дає Росії можливість використовувати отриману інформацію у сфері своєї агресивної війни чи участь у яких є для Росії справою честі і престижу", – вважає глава естонського МЗС Урмас Рейнсалу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: