У Фінляндії закликають розслідувати зв'язки фінських політиків з Росією

Вівторок, 11 жовтня 2022, 10:28

За пів року до виборів у Фінляндії посилилися заклики до розслідування зв'язків політиків з Росією.

Про це пише "Euarctiv", повідомляє "Європейська правда".

Голова партії "Зелених" Марія Охісало заявила, що необхідно переглянути нещодавню історію зовнішньої політики Німеччини та Фінляндії.

Заклик Охісало до розслідування з'явився після того, як газета Helsingin Sanomat опублікувала розлогу статтю про лобіювання газопроводу "Північний потік" на початку 2000-х років, в якій висвітлила участь колишніх прем'єр-міністрів Пааво Ліппонена та Еско Ахо.

"Два колишні прем'єр-міністри Фінляндії підписалися як лобісти компаній, контрольованих Кремлем", - написала Охісало у Твіттері.

За даними Helsingin Sanomat, Ліппонен, який був головою парламенту з 2003 по 2007 рік, працював на "Газпром" за протекцією колишнього канцлера Німеччини Герхардом Шредером і ексспівробітника "Штазі" Маттіаса Варніга..

Ахо, прем'єр-міністр з 1991 по 1995 рік, увійшов до ради директорів російського "Сбербанку" в 2016 році і має тісні зв'язки з Росією. Обидва працювали в російських компаніях до цього року.

Нагадаємо, Шредер не був виключений із Соціал-демократичної партії, незважаючи на його ділові зв’язки з російськими енергетичними компаніями та особисті зв’язки з Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: