У Вірменії порушили справу через вибух на Кримському мосту

Четвер, 13 жовтня 2022, 16:30

Служба національної безпеки Вірменії ініціювала кримінальне провадження для перевірки достовірності опублікованих у ЗМІ даних про те, що вибухові речовини, використані для підриву Кримського мосту, були заховані у вантажному автомобілі, за кермом якого перебував громадянин Вірменії, а вантажівка в'їхала на територію Вірменії і потім вирушила до Росії.

Про це повідомила вірменська служба "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Кримінальне провадження ініційоване за ймовірними фактами сприяння міжнародному тероризму, контрабанди вибухових речовин групою осіб за попередньою змовою, ті підробки документів.

У рамках провадження проведено допити, конфіскації та інші слідчі та процесуальні дії, зазначили у службі.

Напередодні Росія заявила про затримання 8 осіб, у тому числі громадянина Вірменії Артура Терджаняна, яких підозрюють в підготовці вибуху на Кримському мосту.

За версією РФ, вибух організував голова військової розвідки України Кирило Буданов за сприяння п'яти громадян Росії, двох громадян України та одного громадянина Вірменії. Усіх їх затримано. 

За версією РФ, вантажівка в’їхала до РФ з території Грузії.

Міністр внутрішніх справ Грузії Александр Дарахвелідзе спростував твердження Росії про нібито причетність грузинських громадян до вибуху на Кримському мосту минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: