Пристайко першим з дипломатів вручив вірчі грамоти королю Чарльзу ІІІ

фото
Четвер, 20 жовтня 2022, 18:45

Посол України в Британії Вадим Пристайко першим з іноземних дипломатів вручив вірчі грамоти новому британському королю Чарльзу ІІІ.

Як передає "Європейська правда", про це йдеться у Twitter королівської родини Британії.

 

"Сьогодні у Букінгемському палаці Його Високоповажність Посол України Вадим Пристайко вручив вірчі грамоти посла України при Суді Сент-Джеймса.

Це було перше вручення вірчих грамот Його Величності" - йдеться у повідомленні.

У монаршому домі пояснили, що вручення вірчих грамот - це офіційна церемонія, під час якої новопризначений посол або верховний комісар вручає монарху вірчі грамоти.

Він також вручає відкличні грамоти свого попередника.

Грамоти адресуються королю з проханням надати "довіру" новому послу або верховному комісару - іншими словами, підтвердити, що король може довіряти новому призначенцю виступати від імені своєї країни.

Вручення вірчих грамот, як правило, відбувається на регулярній основі, оскільки в Лондоні в будь-який момент часу перебуває понад 170 послів і верховних комісарів, і кожен з них отримає аудієнцію у короля незабаром після вступу на посаду.

Як відомо, Чарльз ІІІ вступив на престол 10 вересня. Через два дні він вперше виступив перед парламентом.

Своєю чергою, Пристайко був призначений послом до Великої Британії указом президента Володимира Зеленського 20 липня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: