Італійські праві попросили президента призначити Мелоні прем'єр-міністром

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 12:48

Лідерка італійської партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні заявила у п'ятницю, що її права коаліція попросила президента Серджо Маттареллу призначити її новим прем'єр-міністром.

Про це повідомило агентство Ansa, пише "Європейська правда".

У п’ятницю коаліція на чолі з Мелоні провела швидкі консультації з президентом Італії, які тривали всього 11 хвилин.

"Була одностайна пропозиція призначити мене главою нового уряду. Ми готові сформувати уряд якнайшвидше", - сказала Мелоні журналістам.

Очікується, що президент Маттарелла може доручити Мелоні сформувати новий уряд в другій половині дня. Практика передбачає, що глава держави після консультацій з партіями робить паузу для роздумів і згодом оголошує своє рішення.

Домовленості про формування уряду в Італії відбуваються на тлі низки суперечностей між членами майбутньої коаліції. Зокрема, Мелоні доводилось реагувати на випади свого партнера Сільвіо Берлусконі, який прямо звинуватив Україну та її президента Володимира Зеленського у війні.

Мелоні запевнила, що її уряд матиме "чітку, однозначну лінію зовнішньої політики", і вона вимагатиме "ясності" від усіх міністрів із цього питання. Вона запевнила, що Італія повністю і з гордо піднятою головою є частиною Європи і НАТО, і той, хто не згоден із цим наріжним каменем, не може бути частиною уряду 

Як відомо, Мелоні після перемоги на виборах в Італії пообіцяла підтримку Україні.

Про загрози і очікування від нової влади Італії дивіться у спільному відео редактора ЄвроПравди Сергія Сидоренка та постійної авторки ЄП з питань Італії Вікторії Вдовиченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: