У Фінляндії спростили процедуру абортів

Середа, 26 жовтня 2022, 19:30

Парламент Фінляндії в середу переважною більшістю підтримав зміни до закону про аборт, які покликані спростити цю процедуру для жінок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Завдяки новому закону для переривання вагітності у Фінляндії не потрібно буде отримувати висновок двох лікарів, а до 12 тижня вагітності аборт буде можливий за бажанням самої жінки. Оскільки закон було ухвалено 1970-го року, деякі застарілі визначення також було оновлено.

Зміни до закону ініціювала громадянська ініціатива "Своя воля", яка ще у 2020 році набрала необхіддні 50 тисяч підписів для винесення відповідного питання на розгляд у парламенті.

Сенат Франції не підтримав закріплення права на аборт у конституції

Комісія фінського парламенту із соціальних питань та питань охорони здоров'я у своїй доповіді обґрунтовувала поправки до закону про аборт, зокрема правом вагітних на самовизначення.

Частина депутатів, які входять до складу урядових та опозиційних парламентських фракцій, сприйняли зміни до закону негативно. Серед іншого, думки з цього питання розділилися принаймні серед депутатів урядової партії "Центр", а також серед опозиційних "Істинних фінів".

Проти змін також голосувала вся парламентська фракція "Християнських демократів".

Читайте також: Вбивство чи можливість вибору: як міжнародне право регулює питання абортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: