Президентка Єврокомісії: слід бути готовими до несподіванок після інцидентів на "Північному потоці"

Середа, 5 жовтня 2022, 12:38

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність бути готовими до несподіваного зриву постачання енергоресурсів та краще захищати інфраструктуру після інцидентів на гілках "Північного потоку".

Як пише "Європейська правда", її слова у виступі в Європарламенті цитує PAP.

"Підводні трубопроводи і кабелі з’єднують європейців і європейські компанії зі світом. Це такі-собі "нитки життя" для інформації та електроенергії. Кращий захист цієї критичної інфраструктури - в інетерсах усіх європейців. Ми повинні проводити стрес-тести, визначати вразливості і мати план реагування на несподіванки", - наголосила вона, зазначивши, що Єврокомісія починає діалог з країнами-членами для такої роботи. 

Урсула фон дер Ляєн додала, що ЄС з цією метою посилить співпрацю з НАТО і США. 

Як відомо, у Європі вважають інциденти на гілках російського газопроводу наслідком умисних дій. Президент США Джо Байден назвав пошкодження російських газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" свідомим актом диверсії, що стало першою подібною заявою американської сторони.

На вихідних Швеція і Данія заявили, що витік газу з пошкоджених труб припинився, але згодом шведський патруль помітив, що менший витік в "Північному потоці-2" збільшився. Швеція задля розслідування закрила доступ у зону поблизу витоків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: