Президент Литви: Україні потрібна наша підтримка не завтра, а сьогодні

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 11:07

Президент Литви Гітанас Науседа наголосив на потребі більшої підтримки України у світлі останніх рішень про незаконну анексію українських територій і мобілізацію в РФ.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав по прибутті на саміт ЄС у Празі.

"Нам потрібно більше підтримувати Україну, особливо після останніх рішень, організації так званих "референдумів", мобілізації. Україна потребує нашої підтримки не завтра, Україна потребує нашої підтримки сьогодні, просто зараз. І ми готові надати цю підтримку" - сказав Науседа.

У відповідь на запитання про граничну ціну газу президент Литви зазначив, що лідери будуть обговорювати це питання, однак, за його словами, "головне питання стоїть там". При цьому він мав на увазі пікет проукраїнських активістів, які вимагають скасувати право вето в ЄС і надати Україні західні танки.

Крім того, Науседа відреагував на заяви Байдена про зростання загрози ядерного удару.

"Передусім нам потрібне варте довіри стримування. Таке, щоб у кремлівського режиму не виникло бажання випробувати нашу здатність відповісти. Тому стримування, стримування і ще раз стримування", сказав він, наголосивши на тому, що Захід не повинен дозволити Кремлю маніпулювати собою.

Нагадаємо, президент США Джо Байден порівняв нинішні ядерні погрози Кремля з Карибською кризою 1960-их років, попередивши про ризик зіткнення з "Армагеддоном".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: