Німеччина спалить майже 800 млн невикористаних масок, куплених на початку епідемії COVID

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 18:02

Німеччина має намір спалити майже 800 мільйонів невикористаних захисних масок, придбаних в перші місяці пандемії, оскільки у них закінчився термін придатності.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Міністерство охорони здоров'я оголосило тендери на "термічну утилізацію" близько 730 мільйонів хірургічних і 60 мільйонів медичних захисних масок FFP-2 з простроченим терміном придатності.

Крім того, близько 20% масок, закуплених з березня 2020 року, були визнані такими, що мають дефекти якості, повідомили в міністерстві.

За даними видання Spiegel, Німеччина витратила 6 мільярдів євро на засоби захисту на початку пандемії.

Колишнього міністра охорони здоров'я Єнса Шпана тоді критикували за надмірні закупівлі та використання особистих зв'язків для придбання масок, що він виправдовував, посилаючись на значний дефіцит поставок та відчайдушну потребу швидко отримати їх.

У Німеччині з 1 жовтня набули чинності нові антикоронавірусні заходи.  У поїздах та автобусах далекого слідування відтепер необхідно носити не звичайні медичні маски, а респіратори FFP2

Крім того, з 1 жовтня по всій Німеччині наказано носити респіратори FFP2 під час відвідування клінік, лікарських практик, будинків для людей похилого віку та інших медичних закладів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: