Єврокомісія хоче помирити Італію та Францію, між якими виникла суперечка щодо мігрантів

П'ятниця, 11 листопада 2022, 22:27

Європейська комісія розробляє надзвичайний план для вирішення ескалації напруженості між Італією та Францією через конфлікт щодо прийняття мігрантів, які прибувають морським шляхом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю Politico повідомив віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас.

За його словами, виконавчий орган ЄС ініціював позачергову зустріч міністрів внутрішніх справ для обговорення кризи та подальших кроків. Його має скликати Чехія, яка зраз головує в Раді Європейського Союзу.

"Ми не можемо допустити, щоб дві держави-члени публічно билися між собою і створювали ще одну мегаполітичну кризу через міграцію", – сказав Схінас.

Він додав, що на прийдешньому засіданні Єврокомісія "знову спробує обмізкувати... план дій з конкретними ініціативами для всього маршруту" міграції в Центральному Середземномор’ї.

Ле Пен розкритикувала уряд Франції за рішення прийняти судно з мігрантами, лякає наступними

Пропозиція віцепрезидента Єврокомісії полягає в тому, щоб нові правила прийому шукачів притулку стосувалися всього маршруту, зокрема й руху мігрантів з північноафриканських країн, як-то Туніс і Лівія.

"Є ще дещо, що ми повинні зробити краще. Наша допомога з розвитку та добросусідства країнам походження й транзиту мігрантів все ще не працює так добре, як нам би хотілося. Занадто багато учасників, занадто багато правових підстав, занадто багато одержувачів. Нам потрібно краще зосередити нашу допомогу на розвитку та допомогу сусідам", – додав Схінас.

Як повідомлялося, 11 листопада гуманітарне судно Ocean Viking з 234 мігрантами на борту, у тому числі 57 дітьми, причалило у Тулоні. Перед тим корабель три тижні провів у морі, тому що його не хотів приймати жоден порт - до того, як Франція врешті погодилася на цей крок та розкритикувала Італію за відмову.

У Римі обурилися, заявивши, що Італія і так цього року прийняла десятки тисяч людей і потерпає більше за решту середземноморських країн Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: