ЄС схвалив виділення 225,6 млн євро допомоги Німеччиною колишній дочірній компанії "Газпрому"

Субота, 12 листопада 2022, 14:42

Європейська комісія схвалила надання Німеччиною допомоги у розмірі 225,6 млн євро на підтримку компанії SEFE Securing Energy for Europe GmbH ("SEFE GmbH"), яка раніше називалася Gazprom Germania, а зараз перебуває під управлінням Німеччини.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії, пише "Європейська правда".

Цей захід дозволить німецькій державі стати 100% власником SEFE GmbH, замінивши ТОВ "Газпром експорт", з метою гарантування безпеки постачання газу до німецької економіки.

"Цей захід відповідає принципам, викладеним у Тимчасовій антикризовій програмі державної допомоги, згідно з якими компанії, що серйозно постраждали від поточної кризи, зокрема енергетичні компанії, можуть отримати підтримку платоспроможності, якщо лише приватних джерел не вистачає", - йдеться у заяві.

SEFE GmbH, системна енергетична компанія в Німеччині, яка раніше називалася Gazprom Germania GmbH, має 14% частку на ринку постачання газу в Німеччині та працює також в інших країнах-членах ЄС.

 Крім того, вона володіє і експлуатує 28% газових сховищ, що обслуговують німецький ринок, а також володіє газопроводами в Німеччині та інших країнах-членах ЄС.

Внаслідок агресії Росії проти України та подальшого припинення поставок газу з боку "Газпрому", SEFE GmbH зазнала серйозних збитків.

Gazprom Germania перейшла під управління німецькою державою після того, як "Газпром" відмовився від неї у квітні.

Нагадаємо, російська нафтова компанія "Роснефть" подала позов проти уряду Німеччини через перебирання під державний контроль її німецьких дочірніх компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: